Postaviti određene ciljeve u većini slučajeva, kao nove ideje i inovacije potrebne za rešavanje specifičnih potreba ili pitanja nemaju definisan cilj. Kao rezultat toga izostaje cilj i poboljšanje ili unapređenje postojeći proizvoda, procesa ili usluga potpuno izostaje, jer istraživanjem i razvojem (R & D) ste preduzeli pogrešne korake oko novog trenda ili prilike.

MONITORING

Trening programi i postavka sistema praćenja efekata sprovedenih obuka

Praćenje poslovnih procesa je real-time proučavanje aktivnosti ili skup aktivnosti koje smo postavili kako bi ostvarili određene organizacijske ciljeve. Praćenja poslovnih procesa često povezan sa poslovnim procesima vidljivosti, rad sa praćenjem poslovnih aktivnosti kako bi menadžeri dobili uvid u značajne transakcije i procese u preduzeću. Kao deo veće inicijative upravljanja poslovnim procesima, praćenje poslovnih procesa omogućava organizaciji merenje i analizu uspešnosti procesa identifikacijom kritičnih problema procesom pro-aktivno, koristeći podatke za donošenje odluka koje će poboljšati brzinu, kvalitet i opšti uspeh poslovnih procesa.

Imajući poziciju na vrhu Vašeg preduzeća vaš nastup je posebno važan, a ovde možete naći vredne informacije kako bi vam pomogli da učinite upravo to. To je važno da bi zadržali jasan pogled na vaše poslovanje – posebno u teškoj privrednoj klimi. Vođenje vašeg poslovanja dan-za-dan može vam zauzeti većinu vremena u poslovanju sa kupcima, osobljem, narudžbinama i prodajom. Vaše poslovne potrebe da promenite način rada dan-za-dan ponekada traže nove poglede u budućnost. Predviđanje poslovanja je važno u dve tačke. Kao prvo, reč je o anticipirajućoj budućnosti za svoju firmu – njihov pravi postupak i potrebe. Dakle, radi se o proceni osnove kao što su prodaja, izdatak ili procena u vašim zahtevima odlučivanja. 

Priprema ove informacije je bitan deo vašeg poslovnog planiranja. Drugo, reč je o redovnom pregledu i predviđanju u smeru svojih stvarnih rezultata kao što kreiranje kroz posmatrano razdoblje. To vam omogućava da vidite šta se dešava u vašem poslovanju i kako postati pro-aktivan u upravljanju bilo kakve promene koje mogu biti potrebne. Naš vodič pruža vam neposredno objašnjenje osnove predviđanja, njegove prednosti, a kako to može pomoći da razumete i upravljate bolje vašim poslom.

Pratite uspeh svojih novih poslovnih ideja kako bi saznali kako se ostvaruju u vremenu

Uvek proverite da li je vaša meta SMART – specifična, merljiva, ostvariva, realna i vremenski vezana

Isto tako ispitajte dugoročnije prednosti inovacija, kao i uticaj koji može imati u kratkom roku. Za neke inovacije možete uzeti više vremena da bi bio pozitivan ishod na vaše poslovanje. To je razlog zašto uključujući inovacije kao deo svog poslovnog planiranja morate shvatiti jako važno. Nakon što je poslovni plan postavljen koji će vam pomoći da se razviju vaše nove ideje koje zadovoljavaju strategiju i viziju u vašoj firmi, pratite korake ka uspehu do cilja.

Ako vaša ideja počinje da propada ili nađete nedoumicu tokom vašeg puta ka uspehu, razmislite o kombinovanju kreativnog i analitičkog razmišljanja da bi pronašli rešenje, tako da i sama inovacija igra glavnu ulogu u rešavanju problema.

Svako želi da bude priznat za svoj trud bez obzira da li je taj trud postignut na poslovnom ili ličnom planu. Kao menadžer, vaše poštovanje zaposlenih će im dati na znanje da vi brinete o stvaranju okruženja gde se invidue osećaju cenjeno za svoje napore i postignuća. Kroz prepoznavanje, mi takođe gradimo kulturu koja privlači i zadržava najtalentovanije ljude. Priznanje koje dolazi od top menadžmenta znači zaposlenima mnogo više nego što mislite.

Slušajte sebe svaki put kada date neki predlog vašim zaposlenima. Kako oni reaguju? Ako shvatite da pobijate svačije mišljenje i  branite svoj stav, onda im zapravo ne dajete utisak otvorene komunikacije za kakvu tvrdite da želite da održite. Ali ne treba ni da saslušate svako mišljenje koje se iznese pred vas. Ustvari, to je najgora stvar koju možete uraditi kao lider. Bolje slušate i saznate koja od ovih mišljenja će stvarno pomoći da poboljšate vašu kompaniju, novu politiku ili projekat. Motivisanje vaših zaposlenih ne treba da bude izazov. Motivisani zaposleni strastveni su i žele da maksimalno doprinesu kompaniji  i da provedu više vremena sa kolegama. Ako vaši zaposleni brzo odlaze sa posla i ne sarađuju jedni sa drugima, to je znak nedostatka motivacije.

Efektivan timski rad je nešto što svaka organizacija teži da postigne. Bez obzira koliko su talentovani, iskusni ili vešti, zaposleni , bez timskog rada, u svakoj organizaciji su osuđeni na neuspeh. Nema sumnje da su zaposleni kada rade zajedno, kao kolektivna unija, efikasniji i produktivniji nego kada rade pojedinačno.

Uklonite birokratiju i hijerarhiju u okviru preduzeća i kreirajte ,,otvorenost” ka novim idejama na svim nivoima i ohrabrite timski rad kako bi ih održali motivisanim. Dobar timski rad je vitalan za moral na radnom mestu, ovo pomaže da zaposleni budu produktivni i zadovoljni svojim poslom.

Postanite samostalni aktivni kreator svojih ideja

Uvek je bolje upravljati životom sve dok on ne počne da upravlja sa vama

Svaki problem lakše je rešiti ako ste okruženi prijateljima.

Popravite još bolje svoje poslovne rezultate

Budite uvek korak ispred drugih

Izaberite programe prema vašim potrebama

Kao zahvalnost vama koji ste napravili svoj prvi korak i tražili poslovni savet, razvijali smo programe koji su pomogli da se dostignu bolji rezultati u poslu. Vaše lične potrebe pomogle su nam da zajedno nađemo brži put u rešavanju vaših prepreka.

Ukoliko imate predloge i sugestije uvek nas možete kontaktirati

home@geniusgroup.rs

Usavršite svoj lični potencijal

GeniusGroup

Copyright © 2021 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

Genius Web Radio

All rights reserved.

No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the publisher, except in the case of brief quotations embodied in critical reviews and certain other noncommercial uses permitted by copyright law.

Kontakt tehničke podrške i vaš predlog za izmenu ovih stranica možete napisati na podrska@geniusgroup.rs

We use icon pic from https://www.freepik.com