Poslovna Psihologija

Budite odgovorni u svom poslovanju

Optimistični lideri su uspešniji u komunikaciji, uveravanju i poticanju timskog rada, ali pozitivno rukovođenje ima pretežno negativne učinke na pojedinačni rad i na organizaciju. U teškim ekonomskim vremenima, menadžeri smrknuto traže od zaposlenih da prionu na posao i izdrže, često im šaljući poruku da bi trebali biti srećni što imaju posao i da se ne smeju žaliti. U vreme recesije, kada firme otpuštaju radnike kako bi postale profitabilnije, a novi posao teško je naći bez specijalizovanih znanja ili dobre veze, retki ljudi mogu dopustiti luksuz da napuste posao i traže nešto u skladu sa svojim željama. Najlakši način da dobijete dobar posao je da već imate loš posao. Radno mesto koje vam ne odgovara možete iskoristiti za raspitivanje o poslovnim prilikama koje bi vam više odgovarale. Tako o poslu nećete razmišljati kao o teretu, nego kao početnoj tački do nečega čime ćete biti zadovoljniji. Kada ste u firmi u kojoj vlada loša atmosfera ili otvoreni mobbing, verojatno niste jedini koji bi radije bili na nekom drugom mestu. Zato poradite na odnosu sa kolegama. Svaki problem lakše je podneti ako ste okruženi prijateljima. Iako se ne morate družiti i van radnog vremena, pomoći će ako popričate na poslu i tako smanjite stres.

.

Najlakši način da dobijete dobar posao je da već imate loš posao

Radno mesto koje vam ne odgovara možete iskoristiti za raspitivanje o poslovnim prilikama koje bi vam više odgovarale

.

Individualna Psihologija

Usavršite svoje lične osobine

Psihoterapija se sprovodi sa jasno definisanim ciljevima i kod osoba koje ispunjavaju nekoliko osnovnih uslova: da imaju smetnje u čijoj su pozadini psihološki uzroci, da su svesne da im je potrebna stručna pomoć, da su motivisane da ovim putem ublaže ili otklone svoje tegobe i patnje i da žele i mogu da na iskren, istinit i otvoren način govore o sebi i svojim problemima. Srž ovog oblika lečenja jeste odnos koji se razvija između terapeuta – osobe koja je obučena za pružanje psihološke pomoći, i njegovog pacijenta – osobe koja pati od određenih smetnji, stanja, poremećaja ili bolesti. Ovaj odnos i interakcija između terapeuta i pacijenta zasniva se na poverenju i pozitivnim očekivanjima, a odvija se u specifičnim okolnostima koje su bitan deo terapijskog procesa i koje nisu samo tehničke prirode već poseduju značajan terapijski potencijal. Ove okolnosti koje čine terapijsku situaciju jasno se određuju na samom početku psihoterapijskog procesa.

.

Odnos između terapeuta i pacijenta zasniva se na poverenju

Ovaj odnos se odvija u specifičnim okolnostima koje su bitan deo terapijskog procesa i poseduju značajan terapijski potencijal

Ukoliko imate predloge i sugestije uvek nas možete kontaktirati

home@geniusgroup.rs

Improve your personal quality

GeniusGroup

Copyright © 2021 Genius Group, Inc.

All rights reserved.
No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the publisher, except in the case of brief quotations embodied in critical reviews and certain other noncommercial uses permitted by copyright law.

We use icon pic from https://www.freepik.com