Procenjivanje vrednosti zaposlenih i njihovog radnog učinka na uspeh cele kompanije predstavlja jednu od prvih faza efektivnog sistema procene. Proces procene individualnog doprinosa zaposlenih u ostvarenju cilja kompanije u zadatom vremenu uključuje pružanje informacije svakom zaposlenom o njegovoj proceni u odnosu na definisane standarde kompanije.

Rukovodioci su uzor i realizatori svakog procesa vrednovanja zaposlenih

POSLOVNO SAVETOVANJE

Osmišljavanje sistema merenja ostvarenosti individualnih ciljeva

Uspostavljanje sistema merenja radne uspešnosti svakog pojedinca (Performance Management System). Krajnji cilj ove usluge jeste osmišljavanje sistema merenja ostvarenosti individualnih ciljeva, kako bi se pratila radna efikasnost, angažovanost i doprinos svakog zaposlenog.

Ukoliko su vizija i poslovna politika firme jasne i realno postavljene, pretočene u strateške planove, a oni “spušteni” do nivoa svakog pojedinca, povećava se uspeh u realizaciji pojedinačnih ciljeva zaposlenih, a time i sistema u celini.

Zato individualni ciljevi moraju da budu konkretni, merljivi, jasno objašnjeni svakom zaposlenom. Naši konsultanti vam pomažu da postavite ili unapredite ovaj sistem u vašoj kompaniji i čvrsto veruju da je to najefikasniji metod za postizanje vaših najboljih rezultata.

Naše poslovne usluge su osmišljene tako da omoguće savetovanje i pomoć kompanijama, posrednicima i državnim organima u izbegavanju ili smanjivanju rizika, poboljšanju učinka i stvaranju vrednosti.

Gradimo zajedno sa vama specifične programe razvoja

Uspostavite sistem merenja radne uspešnosti svakog pojedinca

POKLON VAUČER

Poklonite svojim zaposlenima mogućnost da razvijaju svoje lične osobine i da ih dobro upotrebe u poslu koji rade. Ukoliko smatrate da su vaši zaposleni važan resurs, vaučer možete pokloniti online svojim zaposlenima i iskoristiti mogućnost za testiranje ličnih osobina i interpretaciju rezultata. U dogovoru sa vama možemo da organizujemo sistem nagrađivanja i podrške putem vaučera.

Uložite u vaše resurse

Zaposleni u vašoj organizaciji vaša najveća vrednost i zato je ulaganje u njih potpuno opravdano. Svaka osoba u vašoj kompaniji je osoba sa prednostima i manama, neko sa sobom svaki dan donosi na posao deo svojih kućnih problema, a koji mogu da utiču na njegovu efikasnost na poslu. Ulaganjem u zaposlene i uklanjanju njihovih preporeka, vaša poslovnost može da bude mnogo veća. Saznajte sa kojim problemimam ljudi rade ili žive i pokušajte da im pomognete kao prijatelji. I pored poslovnost, sa ljudima pre svega treba postati dobar prijatelj i dobiti njihovo poverenje.

Sagradite sa zaposlenima dobro poverenje i neka u vama kao poslodavcima vide osnonac i podršku. Od izgradnje dobrih odnosa svakako će da zavisi vaša produktivnost. Poverenje koje gradite vremenom i ulaganje u dobre odnose ima izuzetno važnu ulogu u dobrom dugoročnom poslovanju sa zaposlenima.

Budite prijatelji i velika podrška svojim zaposlenima

Zajedno sa vama možemo da sagradimo program podrške vašim zaposlenima i razvijemo način da im pomognemo da uklone svoje prepreke zbog kojih bi bili još bolji u poslu koji rade. Zakažite vaš prvi sastanak sa nama.

Svaki problem lakše je rešiti ako ste okruženi prijateljima.

Ukoliko imate predloge i sugestije uvek nas možete kontaktirati

home@geniusgroup.rs

Improve your personal quality

GeniusGroup

Copyright © 2021 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

All rights reserved.

No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the publisher, except in the case of brief quotations embodied in critical reviews and certain other noncommercial uses permitted by copyright law.

Kontakt tehničke podrške i vaš predlog za izmenu ovih stranica možete napisati na podrska@geniusgroup.rs

We use icon pic from https://www.freepik.com