Ključni korak u organizacionim promenama jeste postavljanje jasne organizacione strukture što znači definisanje jasnih nadležnosti i ovlašćenja i organizacionih jednica i pozicija u kompaniji. Svi ostali koraci predstavljaju pripremu za postavljanje strukture i podršku definisanoj strukturi.

TERAPIJA ORGANIZACIJE

Definisanje jasnih nadležnosti i ovlašćenja

Dve su ključne razlike organizacione terapije u odnosu na klasičan organizacioni konsalting. Prva je da mi smatramo da se sva organizaciona rešanja i sve organizacione promene moraju posmatrati u kontekstu stadijuma u životnom ciklusu. 

Pojednostavljeno rečeno, različiti ciljevi, različit stepen decentralizacije, različit sistem nagrađivanja će predstavljati organizacionu promenu u organizaciji koja prelazi sa preduzetništva na profesionalni menadžment od promena koje su neophodne u birokratizovanoj kompaniji. Pomoću deset stadijuma u životnom ciklusu sa nekoliko devijacijama moguće je i neophodno, daleko preciznije odrediti gde se to organizacija nalazi na svom životnom putu nego što je to “prelazak sa preduzetništa na profesionalni menadžmet” i “birokratizovana kompanija”. Tačno definisanje stadijuma u životnom ciklusu, tačna dijagnoza, predstavlja neophodan korak u organizacionoj terapiji.

Druga razlika je u načinu sprovođenje organizacione terapije. Polazimo od toga da ne postoje gotovi recepti, postoje samo principi koji se u saradnji sa iskustvom pretvaraju u uspeh.

 Naši konsultanti dolaze do rešenja aktivno radeći sa ljudima iz kompanija obezbeđujući tako veliku verovatnoću sprovođenja predloga. Nas cilj nije da izmislimo promene već da ih učinimo mogućim i da ih zajedno sa klijentom sprovedemo. Ovo zahteva da se u rad uključe ne samo oni koji imaju ovlašćenja već i oni na koja će se organizaciona rešenja odnositi.

Jasno definisanje svih nadležnosti smanjuje rizik od odgovornosti

Smanjite mogući rizik od bilo kakve štete za organizaciju

Svaki problem lakše je rešiti ako ste okruženi prijateljima.

Popravite još bolje svoje poslovne rezultate

Budite uvek korak ispred drugih

Izaberite programe prema vašim potrebama

Kao zahvalnost vama koji ste napravili svoj prvi korak i tražili poslovni savet, razvijali smo programe koji su pomogli da se dostignu bolji rezultati u poslu. Vaše lične potrebe pomogle su nam da zajedno nađemo brži put u rešavanju vaših prepreka.

Ukoliko imate predloge i sugestije uvek nas možete kontaktirati

home@geniusgroup.rs

Improve your personal quality

GeniusGroup

Copyright © 2021 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

Genius Web Radio

All rights reserved.

No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the publisher, except in the case of brief quotations embodied in critical reviews and certain other noncommercial uses permitted by copyright law.

Kontakt tehničke podrške i vaš predlog za izmenu ovih stranica možete napisati na podrska@geniusgroup.rs

We use icon pic from https://www.freepik.com