Biomagnetna terapija

Prirodna magnetna terapija je metoda kojom se magnetnim poljem pospešuje i ubrzava lokalni metabolizam na nivou ćelije u zoni delovanja magnetnog polja i kao takva je delotvorna kao preventivna mera za održavanje zdravlja i vitalnosti čitavog organizma.

Biomagnetna terapija je priznata kao fizikalna terapija sa pozitivnim biološkim efektima, a posebno je indikovana u tretmanu fraktura kostiju, upalnih i hroničnih degenerativnih bolesti. Biomagnetna terapija je korisna metoda za lečenje cerebrovaskularnih poremećaja jer poboljšava cirkulaciju kod starijih osoba ili kao opšta metoda za ubrzavanje krvotoka.

Primena Biomagnetne indukcije 1 mT savetuje se u fazi rasta, posle preloma kostiju i drugih bolesti gde bolja oksigenacija tkiva dovodi do bržeg ozdravljenja. Roencefaloskopijom je moguće objektivizovati promene prokrvljenosti mozga. Ova metoda je primenjena i za objektivizaciju efekata terapije u lečenju bolesnika od arterijske hipotenzije i hipertenzije. Dakle, rezultat primenjene Biomagnetne terapije je bila normalizacija arterijskog krvnog pritiska sistemske cirkulacije i normalizacija prokrvljenosti mozga kod pacijenata sa arterijskom hipotenzijom i hipertenzijom.

Tehnička dostignuća u medicini su napredovala i pružila su nove i velike mogućnosti u dijagnostici i terapiji. Jedna od savremenih novina u medicini, koja se bazira na iskustvima starim više hiljada godina, se ubraja i primena Biomagnetnog, dubinskog, homogeno orijentisanog polja. Pod uticajem ovog polja regenerativni procesi odvijaju se u svim tkivima, jer je ovakvo magnetno polje isto kao Zemljino. Magnetno polje zemlje slabi (0,5% godišnje), pa je živi svet praktično ,,gladan“ magnetnog delovanja.

Pod uticajem Biomagnetne terapije, odnosno ,,magnetizacijom“ krvi smanjuje se njen viskozitet, tako da ona postaje manje gusta. Na ovaj način, indirektno se sprečava tromboziranje zastojnih količina krvi. Zbog toga je viskozna krv, koja nema omogućen protok, sklona zgrušnjavanju. Pored uticaja na krv i krvotok, magneti ostvaruju direktno pozitivan uticaj u smislu imobilizacije već nastalog tromba, kao i njegove rekanalizacije uz sprečavanje tromboembolije iz trombotičnog područja.

Delovanjem Biomagnetne terapije kanali Ca++ za aktivni transport se otvaraju i ostaju otvoreni tako da Ca++ nesmetano cirkuliše, posebno je bitno da se vraća na mesto sa kojih je izgubljen. Regenerativni procesi raznih tkiva se ubrzavaju na bazi ubrzanog dopremanja Ca++ u regenerativnu zonu kosti kod preloma ili osteoporoze. Takođe, ovo važi i za rane, povrede mekih tkiva, krvnih sudova i nerava. Poboljšanjem oksigenacije tkiva, zarastaju rane koje su dugo trajale, a gangrenozne promene se ograničavaju.

U magnetnom polju svi molekuli i atomi urede se kao dipoli i obezbede nesmetani protok fluida (krvi i limfe), što nije zanemarljivo u bolesnom i oštećenom tkivu. Na ovaj način postiže se smanjivanje otoka.

Magnetno polje deluje tako što dovodi do vazodilatacije krvnih sudova, a time deluje i spazmolitički na glatku muskulaturu. Temperatura regije koja se tretira povećava se za deseti deo stepena Celzijusa, metabolizam u tkivu je aktivniji, oksigenacija tkiva je bolja, kiseli produkti koji se stvaraju u ishemičnoj zoni se eliminišu, što ima i antidolorozni učinak.

U magnetnom polju su i enzimi aktivniji (naročito metaloenzimi).

Na osnovu dosadašnjih istraživanja može se zaključiti da Biomagnetno polje ostvaruje: antiinflamatorni efekat, efekat smanjenja otoka i poboljšanja metabolizma u području zahvaćenim zapaljenskom reakcijom, kao i eliminaciju medijatora zapaljenja iz tog područja, što obezbeđuje i antidolorozni učinak, pa se ovako mogu tretirati mnoga inflamatorna obolenja praćena bolom. Biomagneti se još koriste za dopremanje lekova sa feromagnetnim i paramagnetnim osobinama u željeno područje u optimalnom vremenskom intervalu u kojem se obezbeđuju izdašnija resorpcija i delovanje.

Prednosti Biomagnetne terapije je u sledećem:

Postupak je neinvazivan

Primenljivost je moguća u svim uslovima

Za vreme delovanja ovog polja nije umanjena životna i radna sposobnost 

Nema potrebe za posebnim izvorima energije (nije potrebno punjenje, napajanje)

Ne remeti zdravlje, niti se ugrožava život pacijenta, nema kontraindikacija ili nuspojava

Pod uticajem Biomagnetne stimulacije skraćuje se vreme lečenja

Delovanje Biomagnetne terapije je višestruko:

Poboljšava snabdevanje telesnih ćelija hranjivim materijama i ostalim materijama neophodnim za život

Podržava nesmetanu regeneraciju ćelija,

Održava elektromagnetsku ravnotežu ćelija i nervnog sistema,

Povoljno utiče na poboljšanje cirkulacije i vaskularnog sistema.

Smanjeno magnetno polje

Pad magnetnog polja uzrokuje lošu cirkulaciju i samim tim slabije dovođenje kiseonika i hrane u ćelije. To u osnovi dovodi do narušavanja imunološkog statusa organizma.

 Indikacije za korišćenje Biomagnetne terapije su sve vrste bolova, povišeni krvni pritisak, gojaznost, strije, celulit, proširene vene i kapilari, hemoroidi, mialgije, osteoartroza, kontrakture, sportske povrede, artritis, spondiloze, sinusitis, alergija, anemija, arterioskleroza, astma i bronhitis, opekotine, dijabetes, epilepsija, groznica, dermatitis, glavobolje, bubrežni kamenac, multipla skleroza, neuralgije, hladna stopala.

Biomagnetna terapija obezbeđuje stabilno magnetno polje permanentne vrednosti čime se ubrzava cirkulacija krvi i zaštitu od svih vrsta štetnih nejonizujućih zračenja. Svojom intenzivnom i stabilnom magnetizacijom preusmerava sva geopatogena i elektromagnetska zračenja. U prostoru oko kreveta stvara se stabilno i homogeno magnetsko polje pravilne polarizacije koje pospešuje cirkulaciju i štiti ceo organizam. Tokom spavanja obezbeđuje optimalne magnetske uslove za kvalitetan i udoban san i obnovu bioenergetskog i ćelijskog potencijala organizma. Stalnim korišćenjem jačamo imunološki i metabolički sistem organizma na ćelijskom nivou i preventivno se branimo od pogubnog geopatogenog stresa koji dužim izlaganjem deluje štetno na naše zdravlje.

Dejstvo Biomagnetne terapije na ljudski organizam:

Delovanje biomagneta na ljudski organizam poboljšava cirkulaciju

Poboljšava metabolizam

Stabilizuje pritisak

Pojačava imunološki sistem

Deluje na endokrini i nervni sistem, stimuliše proizvodnju endorfina i serotonina

Ublažava stres i depresivna stanja, poboljšava kvalitet i dubinu spavanja

Uskoro sa nama možete još više saznati kroz edukativne video prezentacije koje ćemo organizovati na našim stranicama.

Granične vrednosti ekspozicije Statičkom magnetnom polju definisane su preporukama Međunarodne komisije za zaštitu od nejonizujućih zračenja ICNIRP. Dozvoljena vrednost za izlaganje stanovništva statičkom magnetnom polju (celo telo), prema ovim preporukama, iznosi 40mT za celodnevno izlaganje. Profesionalna izloženost za celo telo je 200mT.

Izaberite zaštitu za sebe

Stvorili smo široki spektar patentiranih individualnih sistema zaštite čiji se fizički princip zasniva na Lencovom zakonu i Faradei – Neumann zakonu. Sve zaštite intervenišu na važan način (smanjenje uznemiravanja čak do 99%) na vrlo širokom spektru frekvencija i mogu se primeniti na različitim sistemima kako za vreme spavanja, tako i preko dana u radu, vožnji, odmaranju ili kretanju.

BioOffice

BioRelax

BioDrive

BioDispozitiv

Detekcija Zračenja

Osećate povremeno simptome vrtoglavice, glavobolje, nesanice, čestog noćnog buđenja, hronično ste umorni čak i posle dovoljno odmora, imate smanjenu koncentraciju, često ste depresivni ili osećate druge simptome koje ne možete da objasnite i dodatnim zdravstvenim pregledima. 

Mnoge simptome možete da uklonite detekcijom zračenja u vašem kućnom ili poslovnom prostoru.

GeniusGroup

Copyright © 2024 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

Genius Group je ovlašćeni distributer za Full Point Technology & Bioriposo LifeStyle

Za dodatne informacije o proizvodima i uslugama posetite stranicu za kontakt.

Sva elektronska plaćanja zaštićena su bezbednim protokolima.

Predlažemo vam slušanje Genius Web Music

Celokupan materijal na ovom sajtu je potpuno zaštićen autorskim pravima.

Tehnička podrška ovih stranica je Genius Web Team

Genius Group, Inc. © All right reserved.

Genius Group Global Enterprise Network is an independent owner of this content and any copying is strictly prohibited and punishable by international law.