Magnetizam

Odsustvo magnetizma na zemlji bi značilo prestanak života na našoj lepoj planeti.

Magnetno polje zemlje je produkt rotacije usijane, uglavnom gvozdene lave u njenom središtu, intenzitet polja je različite jačine, na polovima jači a na Ekvatoru slabiji i te linije sile ili magnetne linije idu od jednog pola ka drugom. Sa druge strane i samo naše telo produkuje slaba magnetna polja koja nastaju kao posledica hemijskih  reakcija izmedju ćelija u našem organizmu i jonskih struja u nervnom sistemu. 

Uticaj magnetizma

Blagotvorna dejstva magnetnih polja na naš organizam se objašnjava time što se frekvence zemlje kao planete i vode na njoj poklapaju sa frekvencama našeg mozga, kostiju i tečnosti u njima i iznose 10HZ. Opste dejstvo magnetnog polja odražava se na molekularnom nivou, na nervnom, endokrinom i imunološkom sistemu.

Magnetna terapija

Magnetna terapija deluje tako što normalizuje PH faktor u krvi, podstičući alkalnost organizma pojačanom cirkulacijom i prisustvom kiseonika, podstiče funkciju rada hormona melatonina I endorfina, eliminiše slobodne radikale i sprečava zapaljenske procese i rast mikroorganizama. U terapiji se obično koristi severni magnetni pol ili se stvara veći potencijal naizmenično korišćenjem severnog i južnog magnetnog polja. Magnetna terapija je neinvazivna metoda, vrlo uspešna u lečenju hroničnih bolesti, primenjuju se kako u preventivne tako i u terapijske i rehabilitacione svrhe.

Osnovna osobina koju neko telo mora da poseduje da bismo ga imenovali magnetom jeste da stvara magnetno polje u sebi i oko sebe. Magnet može da privlači drugi magnet ili metalni predmet. Postoje prirodni magneti (ruda Magnetit) od kojih se naknadno proizvode veštački magneti. 

Medicina kakvu danas poznajemo praktično ne bi postojala da nema magneta. Najpoznatije primene magneta u medicini jesu magnetna rezonanca i magnetoterapija. Magnetoterapija, kako i samo ime kaže podrazumeva terapiju samim magnetima. Koristi se u celom svetu u različitim tretmanima a njena korisna svojstva su primećena već nakon pronalaska magneta. 

Prirodni izvori EM polja

Prirodno EM polje Zemlje potiče od naelektrisanja Zemlje i njenog omotača i procesa vezanih za to naelektrisanje. Zemlja i njen omotač mogu se smatrati velikim kondenzatorom koga čine površina zemlje i provodljivi slojevi atmosfere. Prosečni potencijal Zemljine površine je negativan a srednja vrednost jačine prirodnog električnog polja pri vedrom vremenu iznosi oko 130 V/m (volti na metar). Električno polje potiče od razlike potencijala između atmosfere i Zemljine površine. Jačina električnog polja se menja u toku dana – jutarnji minimum iznosi oko 120 V/m, a u popodnevnim satima dostiže intenzitet od oko 170 V/m. U toku godine, takođe, dolazi do varijacija prirodnog polja, tako da zimi dostiže nivo od 150 – 200 V/m, dok je u toku leta prosečna jačina polja 100-120 V/m. U toku atmosferskih padavina i grmljavina, jačina električnog polja može da iznosi i 3-20 KV/m. Do promena prirodnih polja dolazi u vreme neposredno pre zemljotresa i u vreme promena na Suncu.

Prirodno magnetno polje potiče prvenstveno od Zemlje kao velikog magneta i od spoljašnjeg polja, koje nastaje zbog sunčeve aktivnosti, meteoroloških aktivnosti i drugih procesa. Horizontalna komponenta prirodnog magnetnog polja Zemlje je maksimalna na Ekvatoru i iznosi oko 28 A/m (ampera na metar), što odgovara gustini magnetnog fluksa od 35 µT (mikro Tesla) u vazduhu, dok na magnetnim polovima ovo polje iznosi svega nekoliko A/m, što zavisi od kretanja električne struje pod zemljinom korom.

Stalni magneti kao i elektromagneti su našli široku primenu u tehnici i u medicini. Stalni magneti se izrađuju od magnetno tvrdih materijala, odnosno od materijala koji se teško namagnetišu ali i teško razmagnetišu.  Koriste se za izradu  kompasa, glavnih i pomoćnih polova kod električnih mašina, za izradu kretnog kalema kod mernih instrumenata,za izradu raznih memorija … a u medicini kao magnetna terapija kod lečenja reumatizma i ozleda odnosno  preloma kostiju.

Izaberite zaštitu za sebe

Stvorili smo široki spektar patentiranih individualnih sistema zaštite čiji se fizički princip zasniva na Lencovom zakonu i Faradei – Neumann zakonu. Sve zaštite intervenišu na važan način (smanjenje uznemiravanja čak do 99%) na vrlo širokom spektru frekvencija i mogu se primeniti na različitim sistemima kako za vreme spavanja, tako i preko dana u radu, vožnji, odmaranju ili kretanju.

BioOffice

BioRelax

BioDrive

BioDispozitiv

Detekcija Zračenja

Osećate povremeno simptome vrtoglavice, glavobolje, nesanice, čestog noćnog buđenja, hronično ste umorni čak i posle dovoljno odmora, imate smanjenu koncentraciju, često ste depresivni ili osećate druge simptome koje ne možete da objasnite i dodatnim zdravstvenim pregledima. 

Mnoge simptome možete da uklonite detekcijom zračenja u vašem kućnom ili poslovnom prostoru.

GeniusGroup

Copyright © 2024 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

Genius Group je ovlašćeni distributer za Full Point Technology & Bioriposo LifeStyle

Za dodatne informacije o proizvodima i uslugama posetite stranicu za kontakt.

Sva elektronska plaćanja zaštićena su bezbednim protokolima.

Predlažemo vam slušanje Genius Web Music

Celokupan materijal na ovom sajtu je potpuno zaštićen autorskim pravima.

Tehnička podrška ovih stranica je Genius Web Team

Genius Group, Inc. © All right reserved.

Genius Group Global Enterprise Network is an independent owner of this content and any copying is strictly prohibited and punishable by international law.