Profesionalna Izloženost

Izlaganje štetnim zračenjim u dužem vremenskom periodu za vreme rada, može da donese mnoge tegobe koje u početku pripisujemo umoru i teškom radu sa najmanjom sumnjom u prisustvo zračenja.

Međudelovanjem električnih i magnetnih polja nastaju elektromagnetni talasi – nejonizujuća zračenja, odnosno elektromagnetna zračenja – telekomunikacioni talasi (fiksni telefoni), radiotalasi, televizijski talasi, mikrotalasi (mikrotalasna pećnica, mobilni telefon), infracrveni i energetski najjači ultraljubičasti zraci.

Tehnička zračenja

Izloženost visokofrekventnim elektromagnetnim poljima je u porastu zbog svakodnevne upotrebe brojnih veštačnih izvora elektromagnetnog zračenja (televizori, računari, mobilni telefoni), pa govorimo o elektromagnetskom zagađenju“ ili „elektronskom smogu“ koji izaziva glavobolju, zamor očiju, opšti umor i pad koncentracije. Posebna pažnja danas se posvećuje ispitivanju mogućih štetnih efekata ovog zračenja na karcinogenezu, reproduktivni i nervni sistem. Za osobe koje puno vremena provode na radnom mestu u blizini tehničkog zračenja, predlažemo detekciju prostora na radnom mestu i detekciju prostora za spavanje.

Ljudski organizam je osetljiv na zračenja koja utiču na različite organe. U početku su smetnje blage i opšte prirode (nesanica, vrtoglavice, lako zamaranje, depresivna stanja, ubrzanje ritma srca sa poremećajem srčane frekvencije, loša probava i koncentracija). Nakon više godina delovanja, javljaju se ozbiljne bolesti srca i pluća, zatim reumatske, psihijatrijske, genetske bolesti i karcinomi. Osim neizbežnih prirodnih, danas su u velikoj meri prisutna i tehnička zračenja, koja se mogu značajno smanjiti pa i potpuno eliminisati. Njihovi izvori su konstrukcija i forma građevine, građevinski materijali, izolacije, cevovodi i provodnici, veliki metalni objekti, nameštaj i svakako električni uređaji.

Obzirom na obim upotrebe, armirani beton je najznačajniji izvor poremećaja prirodnog električnog polja, pa u savremenim armiranobetonskim zgradama više nema normalnog električnog stanja, zbog čega su one tzv. „Faradejev kavez“. Naučna istraživanja su pokazala da je u betonskim i čeličnim zgradama, iznad četvrtog sprata za 57% više bolesti nego na nižim spratovima.

Nejonizujuća zračenja u visokim dozama deluju mehanički i toplotno, izazivajući zamućenje očnog sočiva, prolazne promene na hromozomima, krvnim zrncima i spermatozoidima. U ovom trenutnu nemamo dovoljno čvrste dokaze sa punom sigurnošću, ali opravdano se pretpostavlja da bi ova zračenja mogla izazvati oboljenja koja uzrokuju i jonizujuća zračenja: rak, promene na plodu i nasledne promene. Mnogi uređaji koji proizvode elektromagnetna polja dolaze na tržište i u naše domove bez dovoljne prethodne provere njihovog delovanja na zdravlje.

Izaberite zaštitu za sebe

Stvorili smo široki spektar patentiranih individualnih sistema zaštite čiji se fizički princip zasniva na Lencovom zakonu i Faradei – Neumann zakonu. Sve zaštite intervenišu na važan način (smanjenje uznemiravanja čak do 99%) na vrlo širokom spektru frekvencija i mogu se primeniti na različitim sistemima kako za vreme spavanja, tako i preko dana u radu, vožnji, odmaranju ili kretanju.

BioOffice

BioRelax

BioDrive

BioDispozitiv

Detekcija Zračenja

Osećate povremeno simptome vrtoglavice, glavobolje, nesanice, čestog noćnog buđenja, hronično ste umorni čak i posle dovoljno odmora, imate smanjenu koncentraciju, često ste depresivni ili osećate druge simptome koje ne možete da objasnite i dodatnim zdravstvenim pregledima. 

Mnoge simptome možete da uklonite detekcijom zračenja u vašem kućnom ili poslovnom prostoru.

GeniusGroup

Copyright © 2022 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

Genius Group je ovlašćeni distributer za Full Point Technology & Bioriposo LifeStyle

Za dodatne informacije o proizvodima i uslugama posetite stranicu za kontakt.

Verified connection and very secure purchase protected by SSL certificate.

We save all our data in protected databases and only on servers located in Europe.

Tehnička podrška ovih stranica je Genius Web Team