Profesionalna Izloženost

Izlaganje štetnim zračenjim u dužem vremenskom periodu za vreme rada, može da donese mnoge tegobe koje u početku pripisujemo umoru i teškom radu sa najmanjom sumnjom u prisustvo zračenja.

Međudelovanjem električnih i magnetnih polja nastaju elektromagnetni talasi – nejonizujuća zračenja, odnosno elektromagnetna zračenja – telekomunikacioni talasi (fiksni telefoni), radiotalasi, televizijski talasi, mikrotalasi (mikrotalasna pećnica, mobilni telefon), infracrveni i energetski najjači ultraljubičasti zraci.

Tehnička zračenja

Izloženost visokofrekventnim elektromagnetnim poljima je u porastu zbog svakodnevne upotrebe brojnih veštačnih izvora elektromagnetnog zračenja (televizori, računari, mobilni telefoni), pa govorimo o elektromagnetskom zagađenju“ ili „elektronskom smogu“ koji izaziva glavobolju, zamor očiju, opšti umor i pad koncentracije. Posebna pažnja danas se posvećuje ispitivanju mogućih štetnih efekata ovog zračenja na karcinogenezu, reproduktivni i nervni sistem. Za osobe koje puno vremena provode na radnom mestu u blizini tehničkog zračenja, predlažemo detekciju prostora na radnom mestu i detekciju prostora za spavanje.

Ljudski organizam je osetljiv na zračenja koja utiču na različite organe. U početku su smetnje blage i opšte prirode (nesanica, vrtoglavice, lako zamaranje, depresivna stanja, ubrzanje ritma srca sa poremećajem srčane frekvencije, loša probava i koncentracija). Nakon više godina delovanja, javljaju se ozbiljne bolesti srca i pluća, zatim reumatske, psihijatrijske, genetske bolesti i karcinomi. Osim neizbežnih prirodnih, danas su u velikoj meri prisutna i tehnička zračenja, koja se mogu značajno smanjiti pa i potpuno eliminisati. Njihovi izvori su konstrukcija i forma građevine, građevinski materijali, izolacije, cevovodi i provodnici, veliki metalni objekti, nameštaj i svakako električni uređaji.

Obzirom na obim upotrebe, armirani beton je najznačajniji izvor poremećaja prirodnog električnog polja, pa u savremenim armiranobetonskim zgradama više nema normalnog električnog stanja, zbog čega su one tzv. „Faradejev kavez“. Naučna istraživanja su pokazala da je u betonskim i čeličnim zgradama, iznad četvrtog sprata za 57% više bolesti nego na nižim spratovima.

Nejonizujuća zračenja u visokim dozama deluju mehanički i toplotno, izazivajući zamućenje očnog sočiva, prolazne promene na hromozomima, krvnim zrncima i spermatozoidima. U ovom trenutnu nemamo dovoljno čvrste dokaze sa punom sigurnošću, ali opravdano se pretpostavlja da bi ova zračenja mogla izazvati oboljenja koja uzrokuju i jonizujuća zračenja: rak, promene na plodu i nasledne promene. Mnogi uređaji koji proizvode elektromagnetna polja dolaze na tržište i u naše domove bez dovoljne prethodne provere njihovog delovanja na zdravlje.

Izaberite zaštitu za sebe

Stvorili smo široki spektar patentiranih individualnih sistema zaštite čiji se fizički princip zasniva na Lencovom zakonu i Faradei – Neumann zakonu. Sve zaštite intervenišu na važan način (smanjenje uznemiravanja čak do 99%) na vrlo širokom spektru frekvencija i mogu se primeniti na različitim sistemima kako za vreme spavanja, tako i preko dana u radu, vožnji, odmaranju ili kretanju.

BioOffice

BioRelax

BioDrive

BioDispozitiv

Poslovna Prilika

Ukoliko ste ambiciozni, otvoreni za izazove, motivisani da postižete više, spremni da plasirate svoje nove ideje i predloge, komunikativni ste i želite da vaš rad bude vrednovan i nagrađen, prijavite se za vaš posao budućnosti i predložite nam saradnju.

Vašu biografiju možete poslati putem adrese iz kontakt forme.

GeniusGroup

Copyright © 2022 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

Genius Group je ovlašćeni distributer za Full Point Technology & Bioriposo LifeStyle

Dodatne informacije o proizvodima i uslugama saznajte putem kontakt forme.

Verified connection and very secure purchase protected by SSL certificate.

Kontakt tehničke podrške nalazi se na stranicama za kontakt