Primena i delovanje magnetne terapije

Primenom magnetne terapije, postižu se povoljni biološki efekti, sa posebnim akcentom na regenerativne i stimulativne efekte.

Vreme koje svake noći provedete u svom krevetu spavajući, možete da iskoristite za terapiju magnetima i učinite mnogo više za vaše zdravlje u periodu koji svakako potrošite na odmor. Zato vam predlažemo da saznate više o delovanju magnetnog polja na zdravlje i pronađete bar jedan razlog da pomognete sebi.

Ko je bar jednu noć proveo budan zna da nema nežnije, ali ni mučnije tiranije od nesanice. Istraživanja pokazuju da oko 10% Ijudi pati od hronične nesanice, a čak 40% žena i 30% muškaraca ima bar povremeno probleme sa spavanjem. Loše spavanje često je povezano sa lošom cirkulacijom za vreme spavanja koja izaziva niz tegoba.

Saznanja naučnim istraživanjem

Magnetoterapija je priznata kao fizikalna terapija sa pozitivnim biološkim efektima, a posebno je indikovana u tretmanu fraktura kostiju, upalnih i hroničnih degenerativnih bolesti.Magnetoterapija je korisna metoda za lečenje cerebrovaskularnih poremećaja jer poboljšava cirkulaciju kod starijih osoba.Primena magnetne indukcije 1 mT savetuje se u fazi rasta, posle preloma kostiju i drugih bolesti gde bolja oksigenacija tkiva dovodi do bržeg ozdravljenja. Roencefaloskopijom je moguće objektivizovati promene prokrvljenosti mozga. Ova metoda je primenjena i za objektivizaciju efekata terapije u lečenju bolesnika od arterijske hipotenzije i hipertenzije. Dakle, rezultat primenjene magnetoterapije je bila normalizacija arterijskog krvnog pritiska sistemske cirkulacije i normalizacija prokrvljenosti mozga kod pacijenata sa arterijskom hipotenzijom i hipertenzijom.

 

Tehnička dostignuća u medicini su napredovala i pružila su nove i velike mogućnosti u dijagnostici i terapiji. Jedna od savremenih novina u medicini, koja se bazira na iskustvima starim više hiljada godina, se ubraja i primena magnetnog, dubinskog, homogeno orijentisanog polja. Delovanje ovog polja zasniva se na sledećim principima. Pod uticajem ovog polja regenerativni procesi odvijaju se u svim tkivima, jer je ovakvo magnetno polje isto kao Zemljino. Magnetno polje zemlje  slabi (0,5% godišnje), pa je živi svet praktično ,,gladan“ magnetnog delovanja.

Kanali Ca++ za aktivni transport se otvaraju i ostaju otvoreni tako da Ca++ nesmetano cirkuliše, posebno je bitno da se vraća na mesto sa kojih je izgubljen. Regenerativni procesi raznih tkiva se ubrzavaju na bazi ubrzanog dopremanja Ca++ u regenerativnu zonu kosti kod preloma ili osteoporoze. Takođe, ovo važi i za rane, povrede mekih tkiva, krvnih sudova i nerava. Poboljšanjem oksigenacije tkiva, zarastaju rane koje su dugo trajale, a gangrenozne promene se ograničavaju. Pod uticajem magneta, odnosno ,,magnetizacijom“ krvi smanjuje se njen viskozitet, tako da ona postaje manje gusta. Na ovaj način, indirektno se sprečava tromboziranje zastojnih količina krvi.

Zbog toga je viskozna krv, koja nema omogućen protok, sklona zgrušnjavanju. Pored uticaja na krv i krvotok, magneti ostvaruju direktno pozitivan uticaj u smislu imobilizacije već nastalog tromba, kao i njegove rekanalizacije uz sprečavanje tromboembolije iz trombotičnog područja. 

Popravite pokretljivost

U magnetnom polju svi molekuli i atomi urede se kao dipoli i obezbede nesmetani protok fluida (krvi i limfe), što nije zanemarljivo u bolesnom i oštećenom tkivu. Na ovaj način postiže se smanjivanje otoka.

Magnetno polje deluje tako što dovodi do vazodilatacije krvnih sudova, a time deluje i spazmolitički na glatku muskulaturu. Temperatura regije koja se tretira povećava se za deseti deo stepena Celzijusa, metabolizam u tkivu je aktivniji, oksigenacija tkiva je bolja, kiseli produkti koji se stvaraju u ishemičnoj zoni se eliminišu, što ima i antidolorozni učinak. U magnetnom polju su i enzimi aktivniji (naročito metaloenzimi)

Magneti se još koriste za dopremanje lekova sa feromagnetnim i paramagnetnim osobinama u željeno područje u optimalnom vremenskom intervalu u kojem se obezbeđuju izdašnija resorpcija i delovanje. Na osnovu dosadašnjih istraživanja može se zaključiti da magnetno polje ostvaruje: antiinflamatorni efekat, efekat smanjenja otoka i poboljšanja metabolizma u području zahvaćenim zapaljenskom reakcijom, kao i eliminaciju medijatora zapaljenja iz tog područja, što obezbeđuje i antidolorozni učinak, pa se ovako mogu tretirati mnoga inflamatorna obolenja praćena bolom.

Delovanje magnetnog polja je višestruko

Poboljšava snabdevanje telesnih ćelija hranjivim materijama i ostalim materijama neophodnim za život, podržava nesmetanu regeneraciju ćelija, održava elektromagnetsku ravnotežu ćelija i nervnog sistema, povoljno utiče na poboljšanje cirkulacije i vaskularnog sistema. Pad magnetnog polja uzrokuje lošu cirkulaciju i samim tim slabije dovođenje kiseonika i hrane u ćelije. To u osnovi dovodi do narušavanja imunološkog statusa organizma.

U nastavku teksta saznajte više o delovanju magneta na ljudski organizam. Poboljšava cirkulaciju, poboljšava metabolizam, stabilizuje pritisak, pojačava imunološki sistem, deluje na endokrini i nervni sistem, stimuliše proizvodnju endorfina i serotonina, ublažava stres i depresivna stanja, poboljšava kvalitet i dubinu spavanja.

Sve vrste bolova, povišeni krvni pritisak, gojaznost, strije, celulit, proširene vene i kapilari, hemoroidi, mialgije, osteoartroza, kontrakture, sportske povrede, artritis, spondiloze, sinusitis, alergija, anemija, arterioskleroza, astma i bronhitis, opekotine, dijabetes, epilepsija, groznica, dermatitis, glavobolje, bubrežni kamenac, multipla skleroza, neuralgije, hladna stopala.

Izaberite zaštitu za sebe

Stvorili smo široki spektar patentiranih individualnih sistema zaštite čiji se fizički princip zasniva na Lencovom zakonu i Faradei – Neumann zakonu. Sve zaštite intervenišu na važan način (smanjenje uznemiravanja čak do 99%) na vrlo širokom spektru frekvencija i mogu se primeniti na različitim sistemima kako za vreme spavanja, tako i preko dana u radu, vožnji, odmaranju ili kretanju.

BioOffice

BioRelax

BioDrive

BioDispozitiv

Detekcija Zračenja

Osećate povremeno simptome vrtoglavice, glavobolje, nesanice, čestog noćnog buđenja, hronično ste umorni čak i posle dovoljno odmora, imate smanjenu koncentraciju, često ste depresivni ili osećate druge simptome koje ne možete da objasnite i dodatnim zdravstvenim pregledima. 

Mnoge simptome možete da uklonite detekcijom zračenja u vašem kućnom ili poslovnom prostoru.

GeniusGroup

Copyright © 2024 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

Genius Group je ovlašćeni distributer za Full Point Technology & Bioriposo LifeStyle

Za dodatne informacije o proizvodima i uslugama posetite stranicu za kontakt.

Sva elektronska plaćanja zaštićena su bezbednim protokolima.

Predlažemo vam slušanje Genius Web Music

Celokupan materijal na ovom sajtu je potpuno zaštićen autorskim pravima.

Tehnička podrška ovih stranica je Genius Web Team

Genius Group, Inc. © All right reserved.

Genius Group Global Enterprise Network is an independent owner of this content and any copying is strictly prohibited and punishable by international law.