Sasvim je normalno potražiti pomoć ili savet. Takav korak pokazuje koliko ste hrabri i odlučni na svom ličnom putu rasta i razvoja. Potrebna je samo vaša volja i želja da poboljšate svoj život. Dovoljno je da napravite svoj prvi korak, da nas kontaktirate i dogovorite vaš prvi razgovor.

Svi možemo da se nađemo na raskrsnici naših odluka u potrazi za pravim rešenjem.

Optimizujte vaše poslovanje

Osigurajte bolju budućnost svom poslovanju povećanjem profitabilnosti svih resursa.

U vremenu sve brže trke na tržištu, poslovno savetovanje u vašoj kompaniji može da bude vetar u leđa, kako bi dugoročno brže rasli i napredovali. Prava informacija u pravo vreme znači prednost na tržištu koju možete da postignete, ako ste okruženi prijateljima vašeg poslovanja. Možemo da vam pomognem i zajedno udružimo snagu, pratimo vaš rast i pomognemo vam u organizaciji poslovnog sistema i ljudskih resursa.

Poslovno savetovanje

Budite odgovorni u svom poslovanju

Optimistični lideri su uspešniji u komunikaciji, uveravanju i poticanju timskog rada, ali pozitivno rukovođenje ima pretežno loše efekte na pojedinačni rad i na organizaciju. U teškim ekonomskim vremenima, menadžeri smrknuto traže od zaposlenih da prionu na posao i izdrže, često im šaljući poruku da bi trebali biti srećni što imaju posao i da se ne smeju žaliti. U vreme recesije, kada firme otpuštaju radnike kako bi postale profitabilnije, a novi posao teško je naći bez specijalizovanih znanja ili dobre veze, retki ljudi mogu dopustiti luksuz da napuste posao i traže nešto u skladu sa svojim željama. 

Radno mesto koje vam ne odgovara možete iskoristiti za raspitivanje o poslovnim prilikama koje bi vam više odgovarale. Tako o poslu nećete razmišljati kao o teretu, nego kao početnoj tački do nečega čime ćete biti zadovoljniji. Kada ste u firmi u kojoj vlada loša atmosfera ili otvoreni mobbing, verovatno niste jedini koji bi rađe bili na nekom drugom mestu. Zato poradite na odnosu sa kolegama. Svaki problem lakše je podneti ako ste okruženi prijateljima. Iako se ne morate družiti i van radnog vremena, pomoći će ako popričate na poslu i tako smanjite stres.

Najlakši način da dobijete dobar posao je da već imate loš posao

Radno mesto koje vam ne odgovara možete iskoristiti za raspitivanje o poslovnim prilikama koje bi vam više odgovarale

Individualno savetovanje

Usavršite svoje lične osobine

Individualno psihološko savetovanje se sprovodi sa jasno definisanim ciljevima i kod osoba koje ispunjavaju nekoliko osnovnih uslova: da imaju smetnje u čijoj su pozadini psihološki uzroci, da su svesne da im je potrebna stručna pomoć, da su motivisane da ovim putem ublaže ili otklone svoje tegobe i patnje i da žele i mogu da na iskren, istinit i otvoren način govore o sebi i svojim problemima. Srž ovog oblika lečenja jeste odnos koji se razvija između terapeuta – osobe koja je obučena za pružanje psihološke pomoći i njegovog pacijenta – osobe koja pati od određenih smetnji, stanja, poremećaja ili bolesti. Ovaj odnos i interakcija između terapeuta i pacijenta zasniva se na poverenju i pozitivnim očekivanjima, a odvija se u specifičnim okolnostima koje su bitan deo terapijskog procesa i koje nisu samo tehničke prirode već poseduju značajan terapijski potencijal. Ove okolnosti koje čine terapijsku situaciju jasno se određuju na samom početku psihoterapijskog procesa.

Odnos između terapeuta i pacijenta zasniva se na poverenju

Ovaj odnos se odvija u specifičnim okolnostima koje su bitan deo terapijskog procesa i poseduju značajan terapijski potencijal

Povećajte brzinu svog posla

Usavršite svoje poslovne veštine i pokrenite lepši svet svojih poslovnih mogućnosti.

Procenite brzinu vaše kompanije

DOBRE VEŠTINE KOMUNIKACIJE

Način na koji komunicirate sa svojim klijentima je proporcionalan uspehu poslovanja. Proverite i unapredite svoje znanje iz bolje poslovne komunikacije i budite uvek na istoj strani svog klijenta.

Svaka vrsta poslovanja traži dobre veštine komunikacije.

Dobre veštine prezentovanja i pregovaranja važno je u svakoj poslovnoj situaciji u cilju zajedničkog dogovora sa kojim će biti zadovoljne sve strane u procesu komunikacije. Ostanite u fokusu, uspešno privucite i održite pažnju svog klijenta svo vreme tokom razgovoranja.

Pokažite svoju najveću snagu

Kada jednom postignete uspeh, nikada nećete poželeti da se zaustavite.

Bez obzira na kojoj ste poziciji u poslu koji radite, nikada nije kasno da počnete da se razvijate i da rastete. Što je vaša posvećenost poslu veća, to je vaš napredak brži. Uvek imate priliku da profesionalno napredujete u skladu sa svojim ambicijama i postignete svoje ciljeve na lakši ili brži način. 

Zbog nedostatka vremena i sve težim uslovima poslovanja, razvijanje zaposlenih i njihovo poslovno usavršavanje smatra se luksuzom. Blagovremeno prihvatanje činjenice da je ulaganje u svoje zaposlene i njihovo razvijanje jedini put ka uspehu, doneće svakoj kompaniji potpuni razvoj prema zacrtanim ciljevima. Uvek je lakše kada se držite poznatog dobrog, ali to nije odlika osoba koje su spremne da se razvijaju. 

Procenite trenutno stanje svog poslovanja, a zatim razmislite gde biste želeli da vaša organizacija bude u idealnom svetu. Utvrdite razlike između dve slike, beležeći praznine koje treba da se popune. Koji su rizici ukoliko odlučite da se ne bavite tim temama? Ponovo pregledajte podatke koje ste zabeležili o svojim organizacionim ciljevima, preprekama i prazninama. Razmislite o tome kako vaše zaposlene najbolje iskoristiti za postizanje ciljeva organizacije, prevazilaženje izazova i popunjavanje praznina. Pretvorite ove misli u SMART ciljeve (specifične, merljive, ostvarive, realne, vremenski ograničene) i prilagodite ih svojim poslovnim ciljevima. Hoće li vam biti potrebni dodatni ljudski resursi? Da li su potrebne promene postojećih uloga posla? Da li je potrebno uzeti u obzir promene u radnim obrascima ili procesima?

Postanite proaktivni i zauzmite liderski položaj u svojoj kompaniji

Ukoliko radite u firmi u kojoj nemate mogućnost napredovanja, svoj rast možete pokrenuti samostalno

Svaki problem lakše je rešiti ako ste okruženi prijateljima.

Popravite još bolje svoje poslovne rezultate

Budite uvek korak ispred drugih

Izaberite programe prema vašim potrebama

Kao zahvalnost vama koji ste napravili svoj prvi korak i tražili poslovni savet, razvijali smo programe koji su pomogli da se dostignu bolji rezultati u poslu. Vaše lične potrebe pomogle su nam da zajedno nađemo brži put u rešavanju vaših prepreka.

Ukoliko imate predloge i sugestije uvek nas možete kontaktirati

home@geniusgroup.rs

Usavršite svoj lični potencijal

GeniusGroup

Copyright © 2021 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

Genius Web Radio

All rights reserved.

No part of this publication may be reproduced, distributed, or transmitted in any form or by any means, including photocopying, recording, or other electronic or mechanical methods, without the prior written permission of the publisher, except in the case of brief quotations embodied in critical reviews and certain other noncommercial uses permitted by copyright law.

Kontakt tehničke podrške i vaš predlog za izmenu ovih stranica možete napisati na podrska@geniusgroup.rs

We use icon pic from https://www.freepik.com