Cirkulacija krvi

Predstavlja neprekidan proces kretanja krvi kroz zatvoren sistem – telo u cilju obezbeđivanja normalnog funkcionisanja organizma i  predstavlja jednu od glavnih funkcija neophodnu za održavanje života.

Glavni organ zadužen za ovaj proces jeste srce. Desna i leva srčana komora imaju ulogu pumpe koja se odvija kroz proces periodične kontrakcije. Važan element u procesu cirkulacije je i promena tonusa krvnih sudova. Osnovna uloga cirkulacije je da transportovanjem krvi snabde tkiva i organe neophodnim količinama kiseonika i hranljivim materijama. Loša cirkulacija se javlja kada dođe do smanjenog ili ograničenog protoka krvi u određenim delovima tela. Slaba cirkulacija se češće javljakod žena.

Uzroci loše cirkulacije

Uzroci loše cirkulacije mogu biti brojni i mogu delovati pojedinačno ili kombinovano/udruženo.  Kreću se od bezazlenih kao što su hladno vreme i niska temperatura, preko nezdravog načina života koji čine loše navike kao što je pušenje, gojaznost, nedovoljna fizička aktivnost, nepravilna ishrana, povećana masnoća, pa sve do ozbiljnih kao što su oboljenja krvi, krvnih sudova, bubrega, srca, hipertenzija, dijabetes i pojedine sistemske bolesti. 

Posebni pažnju treba posvetiti cirkulaciji za vreme spavanja i posledice koje loša cirkulacija može da izazove. 

Nasledni faktor može biti jedan od uzročnika loše cirkulacije. Navedeni uzročnici dovode do oksidativnih oštećenja krvnih sudova, njihove smanjenje elastičnosti i ateroskleroznog plaka odnosno zadebljanja zidova krvnih sudova i nakupljanja masti na njihovoj unutrašnjosti i na mestima oštećenja.

Simptomi loše cirkulacije

Simptomi se mogu javiti i u vidu lakog zamaranja, pospanosti, senilnosti, deficita pažnje, nesvestice, zaboravnosti, slabosti, erektilne disfunkcije, a kod žena dodatno problemi sa plodnošću i nepravilni mesečni ciklusi. U većini slučajeva simptomi su neprimetni jer se postepeno razvijaju. To je glavni razlog zbog kog bolest u svojoj najranijoj fazi neretko ostaje nedijagnostikovana. Još jedna faktor doprinosi tome – pomenuti simptomi se mogu pripisati brojnim oboljenjima, stresu, načinu života te im se ne pridaje značaj. 

Simptomi loše cirkulacije mogu biti brojni: 

 • hladne ruke i noge (posebno stopala), 
 • trnci u stopalima, prstima, nogama i rukama, 
 • vrtoglavica, 
 • smanjena maljavost nogu, 
 • suva koža, 
 • tup bol propraćen grčevima u mišićima najčešće izazvan nakon odmora posle duže šetnje, 
 • promena boje kože (može biti ljubičasta, plavkasta ili bleda), 
 • smanjeno znojenje stopala, 
 • rane i ozlede kože koje sporije zarastaju, 
 • krhki nokti, 
 • pigmentacija kože, 
 • tamni podočnjaci i 
 • upornije lokalne infekcije. 

Oboljenja koja se manifestuju slabom arterijskom i venskom cirkulacijom van mozga i srca medicina svrstava u periferna vaskularna oboljenja. Ona su poznata pod nazivom bolesti perifernih arterija. Reč je o aterosklerozi ekstremiteta i češće su pogođene noge. Anatomski posmatrano naše noge, posebno stopala su najudaljeniji delovi tela u odnosu na srce te su ujedno i najčešće pogođena lošom cirkulacijom. Dodatni razlog jeste gravitacija koja „povlači“ krv i „sprečava“ je da se vrati u srce. Pokazatelji slabe cirkulacije nogu, naročito stopala su: utrnulost, „trnci,“ peckanje, promena boje kože, kao i osećaj hladnoće. Svi ovi simptomi su uzrokovani lošom cirkulacijom jer krv, pored „pohranjivanja“ organa i tkiva, reguliše i temperaturu tela. Može biti i rezultat dugog sedenja na radnom mestu i statičnog načina života.

Proverite mesto na kome spavate

Postoje mnogi razlozi za lošu cirkulaciju, a jedan od najčešćih krije se na mestu gde spavate. Od same udobnosti vašeg kreveta, pa do onog najvažnijeg, zračenja koja vas okružuju i koja mogu da znatno utiču na kvalitet vašeg spavanja. Detekcijom zračenja u prostoriji gde spavate otkrijte gde se nalazi najbolje mesta za spavanje. Predlažemo vam Biomagnetnu Terapiju za povećanje cirkulacije u organizmu za vreme spavanja ili odmora.

Prirodna Biomagnetna Terapija

Pad magnetnog polja uzrokuje lošu cirkulaciju i samim tim slabije dovođenje kiseonika i hrane u ćelije. To u osnovi dovodi do narušavanja imunološkog statusa organizma. Delovanjem magnetnim poljem za vreme spavanja poboljšava se snabdevanje telesnih ćelija hranjivim materijama i ostalim materijama neophodnim za život, podržava nesmetanu regeneraciju ćelija, održava elektromagnetsku ravnotežu ćelija i nervnog sistema i povoljno utiče na poboljšanje cirkulacije i vaskularnog sistema.

Primenom magnetne terapije, postižu se povoljni biološki efekti, sa posebnim akcentom na regenerativne i stimulativne efekte.

Full Point Technology

Izaberite zaštitu za sebe

Stvorili smo široki spektar patentiranih individualnih sistema zaštite čiji se fizički princip zasniva na Lencovom zakonu i Faradei – Neumann zakonu. Sve zaštite intervenišu na važan način (smanjenje uznemiravanja čak do 99%) na vrlo širokom spektru frekvencija i mogu se primeniti na različitim sistemima kako za vreme spavanja, tako i preko dana u radu, vožnji, odmaranju ili kretanju.

BioOffice

BioRelax

BioDrive

BioDispozitiv

Detekcija Zračenja

Osećate povremeno simptome vrtoglavice, glavobolje, nesanice, čestog noćnog buđenja, hronično ste umorni čak i posle dovoljno odmora, imate smanjenu koncentraciju, često ste depresivni ili osećate druge simptome koje ne možete da objasnite i dodatnim zdravstvenim pregledima. 

Mnoge simptome možete da uklonite detekcijom zračenja u vašem kućnom ili poslovnom prostoru.

GeniusGroup

Copyright © 2024 Genius Group, Inc.

Genius Group Global Enterprise Network

Genius Group je ovlašćeni distributer za Full Point Technology & Bioriposo LifeStyle

Za dodatne informacije o proizvodima i uslugama posetite stranicu za kontakt.

Sva elektronska plaćanja zaštićena su bezbednim protokolima.

Predlažemo vam slušanje Genius Web Music

Celokupan materijal na ovom sajtu je potpuno zaštićen autorskim pravima.

Tehnička podrška ovih stranica je Genius Web Team

Genius Group, Inc. © All right reserved.

Genius Group Global Enterprise Network is an independent owner of this content and any copying is strictly prohibited and punishable by international law.